Atenció! Aquesta informació és complementària i no substitueix l'agenda de l'alumne (que ha de ser l'eina principal d'organització). Tutor/a, delegat/da i dubdelegats són els que gestionen aquest espai de coordinació. Estem en preriòde proves. Us demanem paciència.

martes, 18 de febrero de 2020

PROJECTE EL MERCAT I LA VIDA SALUDABLE


Aquest curs 2019-2020 hem iniciat des de la SIEI, el projecte de:
"El mercat i la vida saludable"

Tot va sorgir de la necessitat de treballar al voltant d'un centre d'interès que despertés la: motivació, l'autonomia i el treball cooperatiu de forma manipulativa i digital entre el nostre petit grup d'alumnes (8 alumnes amb NEE de 2n a 4t d'ESO)

En una aula petita hem montat unes prestatgeries que poc a poc anem anant omplint de productes alimentaris, de neteja.... es tracta d'anar creant un supermercat propi.

Des de cadascun dels àmbits d'aprenentatge,  durant el 1r trimestre, anem montant l'ambient de treball (dins i fora de l'aula): supermercat, etiquetes, classificacions, diners, plantacions, ... amb ajuda de l'atenció individualitzada de la professora d'art.
  • Àmbit artístic: des de plàstica, hem preparat unes etiquetes amb el dibuix dels productes que després hem colorejat i  així de boniques ens han quedat.

  • Àmbit de l'enton social i cultural: fem petites sortides per veure la vegetació del nostre poble, supermercats de la zona i també es porta a terme un petit hort a l'institut. Hem decorat la classe amb la piràmide d'aliments.




  • Àmbit científic-matemàtic: busquem preus dels productes, les qualitats, els classifiquem en proteïnes, hidrats de carboni... i inclús comprovem el sucre que porten begudes de consum habitual. També analitzem els preus (€) mitjançant el catàleg de diferents supermercats.

  • Àmbit de salut: venim a l'institut amb bicicleta i anem a la piscina municipal un cop per setmana. 







EXPLIQUEM A LA REVISTA ESCOLAR


Dintre dels nostre projecte, treballem les diferents àmbits curriculars, i una activitat que vam realitzar, va ser anar a comprar a un supermercat de la zona, on els alumnes vam poder observar les diferents seccions d'un supermercat, anar a buscar els productes que necessitàvem, i el més important , pagar amb euros i mirar que ens tornin bé el canvi.
Aquí podeu veure un article de la revista del nostre centre realitzat per la alunma Jana Guillés Cros.


ANEM AL SUPERMERCAT


per Jana Guillen


Els alumnes de la SIEI del nostre institut estem treballant el projecte del mercat. Per aquest motiu, el passat  dimarts 17 de setembre vam anar a fer una compra al Mercadona de Vilafortuny (Cambrils).

                     Foto: Eva Vila






No hay comentarios:

Publicar un comentario